Videot e biznesit tuaj duhet të përfshijnë fytyra dhe emocione, ja pse! - Telegrafi Marketing

Videot e biznesit tuaj duhet të përfshijnë fytyra dhe emocione, ja pse!

Nëse dëshironi që videoja juaj të marrë vëmendjen që dëshironi atëherë veproni kështu:

Vendosni fytyrë që përçon emocion:

Truri juaj është i lidhur për t’iu përgjigjur fytyrave, që në momentin që lindni, ju po kërkoni fytyra, duke i lexuar ato.

Por ato mungojnë dukshëm në videot e bizneseve, prandaj shumë kompani zgjedhin të përqendrohen te produkti dhe jo te njerëzit, duke e humbur këtë lidhje jetike njerëzore.

Përmes këtij artikulli do të shpjegojmë pse truri juaj i do kaq shumë fytyrat dhe si mund ta përdorni këtë fakt në të gjitha videot tuaja.

Shumë studime kanë treguar se fytyrat janë të veçanta për trurin tonë. Në fakt, ne kemi qarqe nervore të specializuara në një zonë të trurit të quajtur gyrus fusiform (i quajtur edhe zona e fytyrës fusiform) që u përgjigjen vetëm fytyrave.

Ju tregojmë shumë dëshmi se pse truri ynë i do fytyrat:

Foshnjat fillojnë të shikojnë fytyrat vetëm 30 minuta pas lindjes. Edhe para se të fokusohen, ata fillojnë të shikojnë format e errëta në mes të fytyrave tona—  sytë, hundën dhe gojën tonë.

Ne mendojmë se shohim fytyra kudo në ndërtesa, priza, mure etj.

Ne raca njerëzore nuk jemi të vetmit që na tërheqin vëmendjen fytyrat sepse edhe kafshët si majmunët, shimpanzat madje edhe delet e njohin familjen e tyre përmes fytyrave.

Sapo një fytyrë del në ekran, ju detyroheni ta shikoni. Nëse jeni duke bërë një video produkti, është shumë e thjeshtë të kaloni nga një produkt i shkrepur në një klip të shkurtër të njerëzve që e përdorin do të jetë e mjaftueshme për të mbajtur vëmendjen e shikuesit, veçanërisht nëse përfshini njerëz të ndryshëm që përdorin produktin çdo herë.

Ndërtoni njohje dhe besim

Fytyrat e reja funksionojnë mirë për të mbajtur vëmendjen në një video produkti. Kjo përfiton nga parimi i familjaritetit. Ne zhvillojmë një preferencë për objektet, njerëzit, fytyrat ndaj të cilave jemi ekspozuar vazhdimisht.

Kjo mund t’ju ndihmojë të krijoni një lidhje personale me klientët tuaj.
Bëni të njëjtin person të prezantojë videon ose tutorial, në mënyrë që audienca juaj të fillojë të zhvillojë njohje pozitive me atë individ, shumë shpejt, shikuesit tuaj do të fillojnë të ndihen sikur e njohin atë person (dhe brendin tuaj).

“Kjo mund t’ju ndihmojë të krijoni një lidhje personale me klientët tuaj me kalimin e kohës.”

Bëjini njerëzit të ndjejnë diçka

Ne vazhdimisht lexojmë fytyrat e njëri-tjetrit për shenja emocionale, duke u përpjekur të kuptojmë nëse shakaja e keqe që bëmë dështoi apo jo. Natyrisht, ne duam të kemi empati me njerëzit, dhe këtë e bëjmë duke i lexuar këto emocione të fytyrës dhe duke i imituar ato.

Buzëqeshja është ngjitëse. Nëse jeni të lumtur dhe të buzëqeshur në video, audienca juaj do të jetë gjithashtu. Kjo lumturi më pas lidhet me ju dhe brendin tuaj. E gjitha sepse keni vendosur një fytyrë në videon tuaj.

Tre arsyet me të cilat përballet puna në video biznesi

Pra, ne si specie jemi shumë të përshtatur me fytyrat. Ju mund ta përdorni këtë në avantazhin tuaj, qoftë për të promovuar aplikacionin më të ri të bisedës, ose për të shpjeguar një mjet të komplikuar të burimeve njerëzore, në 3 mënyra të rëndësishme

Në video, është e njëjta gjë. Sapo një fytyrë del në ekran, ju detyroheni të shikoni. Nëse jeni duke bërë një video produkti, diçka aq e thjeshtë sa kalimi nga një produkt i shkrepur në një klip të shkurtër të njerëzve që e përdorin do të jetë e mjaftueshme për të mbajtur vëmendjen e shikuesit, veçanërisht nëse përfshini njerëz të ndryshëm që përdorin produktin çdo herë.

Ndërtoni njohje dhe besim

Kjo mund t’ju ndihmojë të krijoni një lidhje personale me klientët tuaj me kalimin e kohës. Bëni të njëjtin person të prezantojë video marketingu ose tutorial, në mënyrë që audienca juaj të fillojë të zhvillojë njohje pozitive me atë individ. Shumë shpejt, shikuesit tuaj do të fillojnë të ndihen sikur e njohin atë person (dhe brendin tuaj).

“Kjo mund t’ju ndihmojë të krijoni një lidhje personale me klientët tuaj me kalimin e kohës.”

Bëjini njerëzit të ndjejnë diçka

Ne vazhdimisht lexojmë fytyrat e njëri-tjetrit për shenja emocionale, duke u përpjekur të kuptojmë nëse shakaja e keqe që bëmë dështoi apo jo. Natyrisht, ne duam të kemi empati me njerëzit, dhe këtë e bëjmë duke i lexuar këto emocione të fytyrës dhe duke i imituar ato.

Buzëqeshja është ngjitëse. Nëse jeni të lumtur dhe të buzëqeshur në video, audienca juaj do të jetë gjithashtu. Kjo lumturi më pas lidhet me ju dhe markën tuaj. E gjitha sepse keni vendosur një fytyrë në videon tuaj.

Ndërveproni me produktin tuaj

Shumë biznese mendojnë se videot e produktit duhet të përqendrohen te produkti —  klientët tuaj potencialë duan të shohin se si funksionon, në fund të fundit. Por se si pjesë e këtij ekuacioni përfshin një njeri. Shtimi i atij kontakti personal të njerëzve që ndërveprojnë me produktin tuaj mund ta sjellë atë në jetë.