Si të siguroheni që blogu juaj të ketë ndikim! - Telegrafi Marketing

Si të siguroheni që blogu juaj të ketë ndikim!

Kur filloni të shkruani blogs pyetja e parë që ia shtroni vetës është se si të keni ndikim sa i përket fitimeve si dhe cka i ndihmon të tjerëve blogu juaj!

Këtu janë disa sugjerime:

Përqendrohuni në ndërtimin e komunitetit

Sigurohuni që blogu juaj të jetë një strehë të sigurt për njerëzit që të diskutojnë idetë, edhe nëse ato janë të ndryshme nga tuajat. Mos i ndëshkoni njerëzit për mendime të ndryshme.

Krijoni disa udhëzime

Thënë kjo, mos lejoni që njerëzit të shkruajnë komente të vrazhda dhe jo të hijshme për sy të tjerëve.

Udhëheqin rrugën e blogut tuaj

Diskutoni në blogun tuaj, por gjithashtu sigurohuni që të paraqiteni. Përgjigjuni cdo komenti, pyetje që ju bëhet nga të tjerët.

Hulumtoni dhe citoni burime

Sigurohuni që artikujt tuaj të jenë hulumtuar mirë dhe kur bëni pretendime për diçka, sigurohuni që dikush të ketë një vend për të bërë kërkime të mëtejshme. Kjo është gjithashtu e mirë për SEO (search engine optimization).

Bëj pyetje

Disa nga postimet më të mira në blog i bëjnë njerëzit të bëjnë më shumë pyetje në krahasim me më pak. Një artikull i mirë do t’ju bëjë të pasionuar pas diçkaje dhe kështu të dilni dhe të kërkoni më shumë informacion.

Qëndroni në një strategji

Një strategji blogimi do ta mbajë content-in tuaj të fokusuar duke ju mbajtur gjithashtu “në mesazh”. Kjo është e rëndësishme sepse lexuesit do të vijnë tek ju për tema të caktuara dhe sepse ju përfaqësoni një nivel të caktuar cilësie.

Lexoni, lexoni, lexoni

Sigurohuni që po lexoni blogje dhe faqe interneti me cilësi të lartë, por gjithashtu lexoni libra. Është joshëse të mendosh se burimet e tua në internet janë mjaft të mira, por shpesh lexon një libër dhe sheh sa më shumë përpjekje, rishikim dhe redaktim ndodh.

Vazhdoni të ndihmoni

Produktet tuaja dhe pjesët e blogut tuaj që fitojnë para duhet të përmirësojnë cilësinë e blogut tuaj, jo ta dëmtojnë atë. Zgjidhni/bëni produkte që përputhen me brendin, përmbajtjen dhe qëllimet e lexuesve tuaj.

Testoni dhe merrni komente

Një nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni si bloger është të merrni komente nga lexuesit tuaj, veçanërisht kur ato janë negative. Merrni parasysh të bëni një sondazh ose të merrni disa trajnime për të bërë ndryshime për mirë.

Përdorni dizajnin me kujdes

Një blog i bukur që ka temën e duhur të WordPress dhe një plan urbanistik të zgjedhur me kujdes do të ketë më shumë gjasa të përfshijë njerëzit në afat të shkurtër dhe afatgjatë.

Mendoni për individin 

Mos harroni kurrë se statistikat tuaja të trafikut përbëhen nga qenie njerëzore individuale. Secili prej tyre lexon content-in tuaj dhe ajo përmbajtje më pas futet në trurin e tyre diku. Mos e merrni si të mirëqenë atë privilegj.

Në përgjithësi, mendoj se blogerët dhe sipërmarrësit që mendojnë për këto çështje në fakt do të jenë në rregull, sepse shumica e njerëzve as nuk i marrin parasysh ato.

Dhe mbani në mend se çdo blog do të jetë i ndryshëm dhe do të kërkojë një grup të ndryshëm parimesh dhe idesh për ta mbajtur atë të përshtatshëm dhe efektiv.