Si t'u ofroni klientëve tuaj përvojën më të mirë të mundshme! - Telegrafi Marketing

Si t’u ofroni klientëve tuaj përvojën më të mirë të mundshme!

A keni menduar ndonjëherë se si ndihet vërtetë çdo person kur bie në kontakt me brendin tuaj?

Nëse dëshironi ti mbani klientët gjatë, le të fillojmë me 3 pyetje: 

Çfarë është saktësisht përvoja e klientit?
Çfarë i bën ajo biznesit tuaj?
Si të garantoni një përvojë të mirë?

Çfarë është saktësisht përvoja e klientit?

Kur flasim për ndonjë përvojë, ne po hyjmë gjithmonë në një fushë subjektive diskutimi. Për marrëdhëniet klient-biznes, ka pika si:

Si ndiheni kur hyni në një dyqan dhe blini një produkt?

Cili është ndjenja kur përdorni atë brend dhe e shfaqni atë në rrjete sociale?

Sa i lumtur jeni kur një pyetje ose problem zgjidhet shpejt?

Si ndihet për bashkëveprimin dhe të qenit pjesë e jetës së atij brendi?

Të gjitha këto ndjenja janë pjesë e asaj që ne e quajmë përvojë të klientit. Është rezultat emocional i çdo kontakti që një klient ka me një biznes dhe një brend. 

Pra, përvoja e klientit nuk ka të bëjë vetëm me aktin e blerjes; shkon përtej kësaj. Është një perceptim i lidhjes me brendin tuaj që ndikohet nga çdo ndërveprim.

Përvoja e klientit është produkti përfundimtar i një strategjie të fokusuar te klienti. Bëhet fjalë për të ditur se çfarë lidhet me audiencën tuaj, çfarë i tërheq ata dhe duke bërë gjithçka që është e mundur për të shkaktuar ndjenjat që dëshironi tek ta.

Çfarë i bën ajo biznesit tuaj?

Nëse është e mundur të aktivizoni lidhje specifike midis klientit dhe brendit tuaj, ju keni një mjet të fuqishëm në dispozicionin tuaj. Pra, nuk është rastësi që kaq shumë kompani të suksesshme po investojnë në “përvoja të klientit” kohët e fundit.

Krijoni një identitet

Një përvojë e klientit e unifikuar dhe e dizajnuar mirë mund të rezultojë në kulturën e brendit tuaj që i lejon njerëzit të identifikohen me të.

Rritja e besnikërisë së klientit

Nëse njerëzve u pëlqen të ndërveprojnë dhe konsumojnë brendin tuaj, dhe nëse kjo përvojë bëhet mjaftueshëm pozitive, ju keni një klient për vite me radhë.

Besnikëria e klientit garanton të ardhura të parashikueshme dhe e bën më të lehtë edhe gjenerimin e klientëve tuaj të rinjë. 

Si të garantoni një përvojë të klientit të mirë?

Tani që e dini pse ta bëni këtë, është koha të kuptoni se si. Mënyra se si i afroheni “përvojës së klientit” do të varet nga faktorë të tillë si lloji i biznesit, produktet, audienca, qëllimet, etj.

Njihni klientin tuaj

Ky është gjithmonë hapi i parë në çdo strategji marketingu dhe nuk duhet të jetë ndryshe.

Si mund t’i jepni klientit tuaj një përvojë të përsosur me brendin tuaj nëse nuk dini shumë për atë që ata duan?

Hulumtimi juaj për këtë çështje duhet të përqendrohet më shumë në pritjet. Kjo është, ajo që personi juaj blerës pret nga një marrëdhënie me një brend, atë që ata vlerësojnë më shumë.