Udhëzues se çfarë është tregtia sociale dhe këshilla për bizneset e vogla - Telegrafi Marketing

Udhëzues se çfarë është tregtia sociale dhe këshilla për bizneset e vogla

Si mësuat për blerjen tuaj të fundit online dhe si e bletë atë?

Shanset janë që ju duhet ta keni gjetur atë në rrjete sociale dhe më pas ta keni blerë në të njëjtën platformë. Kjo përvojë, me të cilën të gjithë jemi shumë të njohur, quhet tregti sociale.

Pra, çfarë është tregtia sociale dhe si ndryshon nga procesi juaj i rregullt i menaxhimit të rrjeteve sociale?

Tregtia sociale është shitja e drejtpërdrejtë e produkteve në rrjete sociale. I gjithë procesi i blerjes – nga zbulimi i produktit deri te procesi i arkëtimit – zhvillohet në një platformë të rrjeteve sociale.

Për blerësit, tregtia sociale ofron komoditet. Ata mund të blejnë atë që u intereson ndërkohë që ndjekin zakonet e tyre të zakonshme të shfletimit. Për bizneset, shitja në rrjetet sociale ka shumë dinamikë dhe kjo rezulton në shitje të menjëhershme.

Përkufizimi i tregtisë sociale i Investopedia është “krijimi dhe postimi i mesazheve dhe veçorive interaktive që promovojnë shitjet online dhe iniciativa të tjera të e-commerce”.

Një biznes i angazhuar në tregtinë sociale zakonisht ofron opsione të personalizuara të blerësve; përdorni video për të shfaqur produktin në përdorim dhe nga këndvështrime të shumta; dhe ofroni promovime dhe dhurata për klientët e zgjedhur që ndajnë produktet e tyre të blera në burimet e tyre.

Një studim i fundit sugjeron se 52% e blerësve të angazhuar në shoqëri kanë bërë një blerje përmes një platforme të rrjeteve sociale, ndërsa 35% e homologëve të tyre jo të angazhuar shoqërorë kanë blerë përmes tregtisë sociale.

Me më shumë njerëz që bashkohen në rrjetet sociale, është e pamohueshme që tregtia sociale do të ndryshojë përgjithmonë mënyrën se si bizneset shesin dhe klientët blejnë.
 
Tregtia sociale kundrejt e-commerce për biznes

Megjithëse e-commerce ose tregtia elektronike konsiderohet të jetë një nga infrastrukturat efektive për të kryer biznes në internet, ajo mund të mos jetë e aksesueshme për pronarët e bizneseve të vogla. Këtu hyn tregtia sociale për të ofruar një zgjidhje praktike por efektive si për shitjen ashtu edhe për reklamimin në internet.

E-commerce ose tregtia elektronike i referohet shitjes së produkteve përmes një faqe online ose një aplikacioni, ndërsa tregtia sociale i referohet shitjes së produkteve brenda një eksperience të rrjeteve sociale. Tregtia sociale është e-commerce ose tregti elektronike dhe më shumë. Ai përfshin të gjithë ciklin e shitjeve: kërkimin, propozimin e vlerës, mbylljen e një marrëveshjeje dhe ofrimin e shërbimeve pas shitjes.

Shitja sociale ka të bëjë me ndërtimin e lidhjeve me perspektivat, ndërveprimin dhe angazhimin me ta për të kuptuar pikat e tyre të dhimbjes, përveç ofrimit të drejtpërdrejtë të zgjidhjeve të ofruara nga produktet tuaja.

Siç thotë autori i “Ngritja e shitësve socialë”, Jim Keenan, “Shitja përmes kanaleve sociale (shitja sociale) është gjëja më e afërt për të qenë një mizë në mur në botën e klientëve, të perspektivave dhe konkurrentëve tuaj.”

Duke marrë këtë shenjë, ju mund ta konsideroni e-commerce ose tregtinë elektronike si një dyqan dhe tregtinë sociale si një dyqan, plus ndërtimin e marrëdhënieve. Nëse dëshironi të arrini perspektivat dhe klientët tuaj në një nivel më të thellë, tregtia sociale do t’ia vlejë kohën tuaj.