Pse është i rëndësishëm marketingu? 9 arsye pse keni vërtetë nevojë për të - Telegrafi Marketing

Pse është i rëndësishëm marketingu? 9 arsye pse keni vërtetë nevojë për të

A e dini se çfarë duan klientët tuaj?

A mendoni se klientët tuaj u besojnë produkteve tuaja?

Kur ishte hera e fundit që patë një klient duke postuar në Twitter për produktin ose shërbimin tuaj?

Ishte një ankesë apo kompliment?

Përgjigjet për të gjitha këto pyetje qëndrojnë në marketing.

Mënyra se si e tregtoni biznesin tuaj përcakton nëse ndërmarrja do të jetë e suksesshme apo jo. Marketingu është një mjet që përdoret për të krijuar dhe ruajtur kërkesën, rëndësinë, reputacionin, konkurrencën por dhe më shumë. Pa të, biznesi juaj ka të ngjarë të mbyllet për shkak të mungesës së shitjeve.

Pra, pse është i rëndësishëm marketingu? Shikoni këto 9 arsye pse keni vërtet nevojë për të:

1. Marketingu është një mënyrë efektive për të angazhuar klientët

Është e rëndësishme që biznesi juaj të angazhojë klientët e tij. Marketingu është një mjet për të vazhduar bisedën.

Angazhimi i klientëve është i ndryshëm nga nxitja e ofertave tuaja. Angazhimi përfshin pajisjen e klientëve tuaj me informacione përkatëse për produktet dhe biznesin tuaj gjithashtu. Gjithçka ka të bëjë me krijimin e përmbajtjes së freskët.

Tregojuni klientëve tuaj atë që ata nuk e dinë. Le të jetë interesante dhe ia vlen koha e tyre.

Mediat sociale janë një nga platformat më të mira ku mund të angazhoni klientët tuaj. Disa organizata përdorin video të shkurtra dhe truke të tjera të ngarkuara me humor për të angazhuar bazën e tyre të klientëve.

Duke angazhuar klientët tuaj, marketingu u jep atyre një ndjenjë përkatësie.

2. Marketingu ndihmon në ndërtimin dhe ruajtjen e reputacionit të kompanisë

Rritja dhe jetëgjatësia e biznesit tuaj lidhet pozitivisht me reputacionin e biznesit tuaj. Prandaj, është e drejtë të thuhet se reputacioni juaj përcakton kapitalin tuaj të markës.

Shumica e aktiviteteve të marketingut janë të orientuara drejt ndërtimit të ekuitetit të markës së kompanisë.

Reputacioni i biznesit tuaj ndërtohet kur ai përmbush në mënyrë efektive pritshmëritë e klientëve të tij. Një biznes i tillë konsiderohet një anëtar i përgjegjshëm i komunitetit. Klientët bëhen krenarë që lidhen me produktet tuaja.

Tregtarët përdorin strategji efektive të komunikimit, markës, PR dhe CSR për të siguruar që reputacioni i një biznesi të ruhet.

3. Marketingu ndihmon në ndërtimin e një marrëdhënieje ndërmjet një biznesi dhe klientëve të tij

Bizneset duhet të ndërtojnë një marrëdhënie besimi dhe mirëkuptimi me klientët e tyre. Si e vendos marketingu këtë marrëdhënie?

Segmentet e hulumtimit të marketingut duhet të bazohen në demografinë, psikografinë dhe sjelljen e konsumatorit.

Segmentimi ndihmon biznesin të plotësojë nevojat e klientëve të tij duke fituar kështu besimin e tyre. Ekipi i produktit siguron që biznesi të japë atë që është premtuar në kohën e duhur. Kjo i bën klientët besnikë të markës.

Klientët besnikë do të kenë besimin për të blerë më shumë produkte nga ju. Besimi dhe mirëkuptimi midis biznesit dhe klientëve të tij i bëjnë aktivitetet tuaja tregtare më të frytshme.


4. Marketingu është një kanal komunikimi që përdoret për të informuar klientët

Marketingu informon klientët tuaj për produktet ose shërbimet që ju u ofroni atyre.

Nëpërmjet marketingut, klientët mësojnë për vlerën e produkteve, përdorimin e tyre dhe informacione shtesë që mund të jenë të dobishme për klientët. Krijon ndërgjegjësimin e markës dhe e bën biznesin të dallohet.

Ekziston një konkurrencë e fortë në treg dhe ju duhet të jeni një zë i vazhdueshëm për të bindur klientët. Informoni klientët tuaj për zbritjet dhe truket e tjera konkurruese që keni ndërmend të përdorni.

Nëpërmjet komunikimit, marketingu ndihmon biznesin tuaj të bëhet lider në treg. Ky post shpjegon më shumë se si të fitoni një avantazh konkurrues.

5. Marketingu ndihmon në rritjen e shitjeve

Marketingu përdor mënyra të ndryshme për të promovuar produktet ose shërbimet tuaja. Pasi një produkt të jetë reklamuar, ai tashmë është në radar dhe kjo rrit shanset tuaja për ta shitur atë.

Klientët mund të dëshirojnë të provojnë produktet ose shërbimet tuaja dhe kjo do të shkaktojë një vendim blerjeje.

Kur klientët janë të lumtur për produktet ose shërbimet tuaja, ata bëhen ambasadorët e brendit tuaj pa dijeninë tuaj. Ata do të përhapin fjalën dhe shitjet tuaja do të fillojnë të rriten.

Sigurohuni që të ofroni produkte dhe shërbime me cilësi të lartë për të plotësuar përpjekjet tuaja të marketingut.

6. Marketingu ndihmon në ofrimin e njohurive rreth biznesit tuaj

Çdo tregtar e kupton nevojën për të synuar audiencën e duhur. Sidoqoftë, duhet të keni përmbajtjen e duhur për ta ndarë me një audiencë të tillë. Strategjitë tuaja të marketingut mund t’ju ndihmojnë të përcaktoni se çfarë mesazhesh biznesi do të bindin audiencën e synuar.

Në këtë pikë, ju duhet të provoni mesazhe të ndryshme dhe të shihni se çfarë funksionon.

Pasi të keni testuar grupe të ndryshme mesazhesh në audiencën e synuar, do të gjeni një bazë të qëndrueshme për përpjekjet tuaja të marketingut.

Ai vepron si një metrikë dhe ofron njohuritë e nevojshme për t’ju bërë të shmangni supozimet.

 7. Marketingu ndihmon biznesin tuaj të ruajë rëndësinë

Çdo tregtar e kupton nevojën për të prishur opinionin e një konsumatori të mundshëm për produktet e tjera. Por mos bëni gabim duke e marrë këtë shans si të mirëqenë.

Shumica e bizneseve supozojnë se do të mbeten gjithmonë marka e preferuar e klientit, sepse deri më tani klienti nuk është ankuar kurrë. Ky është mendësi e gabuar. Ju duhet të gjeni mënyra për të qëndruar në krye të mendjes së klientit.

Çdo marrëdhënie duhet të ruhet. Marketingu e ndihmon biznesin tuaj të mbajë një marrëdhënie të mirë me klientët duke ju bërë të mbeteni relevant.

Mos u përqendroni në fitimin e klientëve të rinj përpara se të adresoni nevojën për të mbajtur klientët aktualë.

8. Marketingu krijon opsione të të ardhurave

Gjatë fazës së fillimit, opsionet tuaja janë të rralla pasi ju jeni kryesisht të ngecur në para. Kjo kufizon opsionet tuaja.

Ndërsa strategjitë tuaja të marketingut gjenerojnë më shumë klientë dhe mundësi të ardhurash, do të filloni të keni opsione. Të kesh opsione është e krahasueshme me të pasurit një gjoks të bukur lufte.

Të kesh opsione do t’ju japë guximin që ju nevojitet për të depërtuar në tregje të reja. Ju do të keni lirinë për të filluar të lini klientët që janë shumë kërkues për mendjen dhe mirëqenien tuaj.

Pa marketing, do të detyroheni të vazhdoni të punoni me klientët që i keni tejkaluar dhe po ju paguajnë kikirikë.

 9. Marketingu ndihmon ekipin menaxhues të marrë vendime të informuara

Çdo biznes përballet me probleme të tilla si çfarë, kur, për kë dhe sa të prodhojë. Një proces kompleks dhe i lodhshëm përcakton mbijetesën e biznesit tuaj. Si rezultat, bizneset mbështeten shumë në mekanizmat e marketingut për të marrë këto vendime.

Pse duhet të mbështeteni në mekanizmat e marketingut? Këta mekanizma shërbejnë si një lidhje e besueshme midis biznesit tuaj dhe shoqërisë. Ata kultivojnë mendjen e njerëzve, edukojnë publikun dhe i bindin ata të blejnë.

Pse është i rëndësishëm marketingu në mposhtjen e rivalëve të biznesit tuaj?

Konkurrenti juaj po i reklamon në mënyrë aktive produktet e tij, a nuk ju tregon kjo pse është i rëndësishëm marketingu? Mënyra e vetme për të fituar një avantazh konkurrues ndaj konkurrencës tuaj është marketingu agresiv.

Sidoqoftë, ju nuk duhet të jeni të dëshpëruar ose negativë gjatë marketingut kundër konkurrentit tuaj. Thjesht bëni kërkime mbi atë që pret tregu juaj i synuar dhe më pas gjeni mënyra për të ofruar produkte ose shërbime më të mira.

Nëse po ofroni një produkt ose shërbim që është i ri në treg, duhet të jeni më agresiv dhe strategjik.