Po mendon se nuk ke kohë të mjaftueshme? Po ju listojmë 11 këshilla për menaxhimin e kohës për shitësit online! - Telegrafi Marketing

Po mendon se nuk ke kohë të mjaftueshme? Po ju listojmë 11 këshilla për menaxhimin e kohës për shitësit online!

Sa do që po punoni, po keni sukses, por prapë po mendoni se nuk keni kohë të mjaftueshme për të bërë ende më të mirën?

Kjo mëdyshje është më se normale!

Menaxhimi i kohës është një aftësi që mund ta mësoni dhe zbatoni për veten dhe stafin tuaj. Si një kompani online në rritje, ju duhet të keni punonjës që janë të armatosur me mjetet për të ndihmuar në përballimin e asaj se sa shumë duhet të bëni në një ditë. Sepse disa ditë ka kur ju nuk dini nga të filloni nga porositë e klientëve, po ashtu nëse është një e hënë, ju keni tonelata porosish të ardhura në të cilat duhet t’i dërgoni. Në të njëjtën kohë keni detyra të tjera që po grumbullohen. Si i menaxhoni të gjitha?

 

Këtu janë 11 këshilla qe ju ndihmojnë në menaxhimin e ditës suaj:

Përgatite trurin tuaj për rutinën tuaj të punës: Në udhëtimin tuaj për në punë, filloni ditën tuaj me muzikën tuaj të preferuar nëse keni nevojë. Ose, nëse doni të mësoni diçka, shkarkoni një podcast dhe dëgjoni atë. Mund t’ju ndihmojë të përgatitni mendjen tuaj dhe të vendosni për organizimin tuaj ditor.

Krijoni listën se çka do të bëni: Merrni 30 minutat e para kur hyni për të krijuar listën tuaj me gjëra që do të bëni. Kjo përfshin gjërat që duhet të bëni dhe doni t’i bëni. Nëse ka gjëra që duhet të bëhen deri në fund të javës, përfshini afatin për të ndihmuar në mbajtjen e kësaj detyre në listë.

Vendosni prioritete: Keni shumë për të bërë, identifikimi i artikujve sipas përparësisë do t’ju ndihmojë të filloni. Prioritetet mund të organizohen në bazë të strategjive tuaja. Për shembull çdo gjë që lidhet me shitjet ose klientët duhet të jetë më prioritet.

Qëndroni të organizuar: ose të paktën përpiquni të qëndroni të organizuar. Kjo mund të jetë një punë për t’u ngritur, por organizimi do t’ju ndihmojë ju dhe stafin tuaj. Organizimi i gjërave në rrjedhën e mënyrës se si përpunohen porositë për dërgesë ndihmon gjithashtu në thjeshtimin e gjërave.

Mësoni të hiqni dorë: Vazhdoni, delego! Hiqni dorë nga kontrolli në mënyrë që të përballeni me prioritete të tjera më të larta. Ju punësuat njerëz për aftësitë e tyre. Përdorni ato në avantazhin tuaj më të mirë. Ndonjëherë stafi juaj dëshiron të ketë përgjegjësi shtesë.

Thjesht thuaj jo: Është mirë të thuash jo kur të kërkohet të bësh gjëra që nuk janë pjesë e asaj që duhet të bësh, veçanërisht nëse ka prioritete të tjera më të larta. Ju duhet të qëndroni të përqendruar në tablonë më të madhe për t’i mbajtur ato shitje.

Jepini vetes kohë: Ju tashmë e dini se kur shkoni për të trajtuar diçka, mund të ndërpriteni ose ju merr më shumë kohë nga sa mendoni. Kur planifikoni kohën për të bërë diçka, jepini vetes pak mbushje. Më shpesh sesa jo, zgjat më shumë sesa mendoni. Kjo është arsyeja pse ndiheni sikur ju ka mbaruar koha.

Ndani gjërat: Për një projekt të madh, mund të jetë më e lehtë t’i ndani ato në copa më të vogla. Për më tepër, nëse është një projekt mahnitës, copat e vogla e bëjnë më të lehtë trajtimin, në mënyrë që të mund të vazhdoni në hapin tjetër.

Falëndero: Punonjësit tuaj punojnë shumë për ju, sigurohuni që t’i falënderoni kur të mundeni kur ata bëjnë punë të mirë. Kjo i ndihmon ata të shkojnë lart e lart. Kjo pa pushim është gjithmonë e mirëpritur, veçanërisht gjatë kohërave të larta të shitjeve.

Një herë, dy herë merrni frymë thellë: Marrja e 10 frymëmarrjeve të gjata brenda dhe jashtë mund t’ju ndihmojë të përqendroheni dhe të ktheheni në punët që duhet të bëni.

Regjistroni mendimet tuaja: kur jeni të zënë, ndonjëherë ju lind një ide e mrekullueshme në kokë, por nuk mund të ndalesh së menduari. Shkruajeni atë në bllokun e shënimeve ose si shënim në telefon. Kjo ju ndihmon të qëndroni në rrugën e duhur.

Menaxhimi i kohës është një aftësi. Prandaj ju duhet të punoni në ndërtimin e këtyre aftësive, po ashtu shumë nga biznesmenët më të suksesshëm i përdorin ende këto aftësi në jetën e tyre të përditshme. Provoni disa nga këto për të zbuluar se cilat funksionojnë më mirë për stafin tuaj.