Strategjitë esenciale të marketingut për E-commerce - Telegrafi Marketing

Strategjitë esenciale të marketingut për E-commerce

Pavarësisht nëse kompania juaj e shitjes me pakicë në internet sapo ka filluar ose ka arritur pikën e mbajtjes së një baze të mirë-krijuar klientësh, është e rëndësishme të qëndroni të azhurnuar me trendet dhe teknikat më të fundit të marketingut të E-commerce për biznesin tuaj.

Strukturimi i një faqe në internet E-commerce është një arritje historike për brendin tuaj. Prandaj, është thelbësore të investoni në një strukturë efektive të faqes suaj në internet dhe strategji të marketingut në E-commerce.

Nëse jeni të interesuar të zbuloni metodat më të mira si dhe teknikat më të reja të marketingut për një biznes në E-commerce, kushtojini vëmendje 9 këshillave më poshtë.

Prodhoni përmbajtje origjinale

Hapi i parë në krijimin e një faqe në internet të E-commerce është krijimi i përmbajtjes për të. Krijimi i përmbajtjes me cilësi të lartë dhe origjinale do t’ju krijojë sukses sepse do të ketë jehonë me klientët tuaj në një mënyrë që i bën ata të duan të blejnë nga ju.

Bëhu krijues. Bëhu origjinal.

Promovimi i përmbajtjes origjinale është një mënyrë e shkëlqyeshme për të bërë një deklaratë, për të krijuar një ide bindëse në mendjen e përdoruesit.

Një ose dy faqe të shkruara mirë mund të rrisin të ardhurat për vitet në vazhdim.

Çfarë duhet të shkruani?

Së pari shkruani të gjitha informatat e nevojshme në faqen tuaj – ballinën, informacionet, politikat (garancitë, dërgesat, etj.).

Po ashtu është e rëndësishme të shkruani për produktet e dyqanit tuaj.  Filloni me produktet individuale, duke i dhënë përparësi shitësve tuaj më të mirë ose atyre që fitojnë më shumë, dhe shkruani përshkrime unike.

Shpjegoni se çfarë është dhe tiparet kryesore të tij.

Shikoni gjithashtu faqet e kategorive, këto gjithashtu paraqesin një mundësi të madhe SEO (më shumë për atë më poshtë). Këtu mund të shpjegoni një lloj produkti (p.sh., këpucët atletike për meshkuj) sepse ju ndihmoni klientin tuaj aktual dhe potencial të gjejë më lehtë atë çka kërkon. Mos të mungojnë dhe pyetjet në faqet e kategorive që lidhen me segmentin (p.sh., “si të zgjidhni këpucët atletike të meshkujve”).

-Tani, është koha për t’u aktivizuar.

Shtoni gjithashtu përmbajtje të pasur në faqen tuaj në internet – si shembull demonstrimi i produktit përmes videove shpjeguese është shumë efektive.

Nëse nuk keni ide se si ta prezantoni produktin, pyesni klientët tuaj, përdorni një mjet të reagimit të përdoruesit që ofron ndërveprime të bisedave pop-up për të kërkuar, për shembull…

Çfarë kërkoni?

Për çfarë doni të mësoni më shumë?

Çfarë pyetjesh keni?

Çfarë ju solli këtu sot?

Po ashtu është shumë e rëndësishme të provoni paraqitjen, gjuhën dhe vendosjen e elementeve të konvertimit në faqen tuaj.

Kur klientët vizitojnë faqen tuaj të internetit, ju doni të siguroheni që është e lehtë dhe e thjeshtë për t’u kontrolluar, se ata ndihen të prirë natyrshëm për të blerë produktet tuaja dhe se është shumë e qartë se si të paraqiteni në këtë aspekt.

Content marketingu

Content marketingu për E-commerce mund të tërheqë më shumë vëmendje, ndërveprim dhe konvertime të qëndrueshme në një mënyrë që asnjë metodë tjetër e marketingut nuk mundet!

Duke krijuar dhe promovuar përmbajtje origjinale, ju jeni duke siguruar që klienti juaj të marrë informacion të ri që ka rëndësi për ta në baza të vazhdueshme.

Përmbajtja për faqen tuaj të internetit, siç u përmend më lart, përfshin faqen kryesore, faqet e kategorive, faqet e produkteve dhe të ngjashme. Marketingu i përmbajtjes është përmbajtje e krijuar posaçërisht për të tërhequr klientët dhe promovohet për të tërhequr vëmendjen e tyre.

Brainstorm me ekipin tuaj për të krijuar një listë të llojeve të ndryshme të përmbajtjes që dëshironi të krijoni se cilat postime të jenë në blog, video dhe gazeta.
Gjithashtu, sigurohuni që jeni duke shfrytëzuar buxhetin tuaj të marketingut duke u konsultuar me ekspertë. Investoni në softuer me cilësi të lartë, abonime, punonjës dhe trajnime për ekipin tuaj.

Marketingu në rrjete sociale

Marketingu i E-commerce në mediat sociale është një mjet shumë i fuqishëm. Kjo ju lejon të komunikoni me industrinë tuaj, klientët dhe tregun në mënyrë personale ose publike.  Ju mund të përdorni mediat sociale për të krijuar angazhim dhe ndërveprim, për të rritur trafikun në faqen tuaj dhe për të zhvilluar një bazë më të madhe të klientëve.

Përdorimi i platformave të ndryshme të mediave sociale gjithashtu krijon një prani të pasur për kompaninë tuaj që diversifikon aftësitë dhe përpjekjet tuaja.

Kjo përfundimisht do t’ju ndihmojë të plotësoni nevojat e klientëve tuaj në një mënyrë që e rrit biznesin tuaj me kalimin e kohës

Marketingu me email

Një nga format më efektive për të arritur tek baza e klientëve tuaj është përmes marketingut me email.
Edhe pse duhet të jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me përmbajtjen brenda email-it tua, arsyeja pse marketingu me email ka qenë kaq gjatë për shkak është se funksionon.

Për të arritur klientin tuaj në mënyrë më efektive, siguroni përmbajtje të dobishme brenda email -eve tuaj. Bëni ato sa më personale që të mundeni, ofroni promovime të vlefshme dhe përdorni atë si një mundësi për t’u shoqëruar, jini transparent.

Optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO) për E-commerce

Një nga metodat më të rëndësishme dhe manuale për të përmirësuar një faqe në E-commerce është të siguroheni që është e optimizuar për motorët e kërkimit.

Me standardet e sotme të Optimizimit të Motorit të Kërkimit (SEO), tani është më e rëndësishme se kurrë të siguroheni që faqja juaj e internetit të azhurnohet vazhdimisht me përmbajtje të pasur dhe relevante, të promovojë një përvojë të mirë të përdoruesit (UX) dhe të jetë e optimizuar që të jetë sa më shumë pa gabime.

Përmbajtja brenda faqes tuaj të internetit duhet të jetë e pasur, e besueshme dhe të sigurojë informacion për audiencën që është i dobishëm dhe i rëndësishëm për atë që ata kërkojnë.

Reklama me pagesë për klikim (PPC për E-commerce)

Ekzistojnë tre elementë bazë për çdo fushatë marketingu me pagesë për klikim: reklama, oferta dhe faqja e uljes.

Të tria duhet të jenë në harmoni dhe sinkronizim të mirë mes vete.

Gjithashtu duhet të personalizohet që fjalët kyçe të shfaqen diku pranë majës së rezultateve të motorit të kërkimit. Me shumë mundësi, këto fjalë kyçe do të luajnë edhe në pjesën tjetër të strategjive tuaja të marketingut në tregtinë elektronike.

Optimizim për telefon

Siguroheni që faqja juaj e internetit të përgjigjet ndaj çdo paraqitjeje të përdoruesve. Përdoruesit e celularëve kanë filluar të dominojnë detin e përdorimit të internetit, veçanërisht në E-commerce, dhe është e rëndësishme të plotësoni nevojat e tyre për të siguruar një përvojë të mirë të përdoruesit (UX) për të gjithë.

Humanizoni dhe personalizoni

Konsumatorët janë bërë lojtari i fuqisë në industrinë e e –commerce, që do të thotë që biznesi juaj duhet të dallohet në një mënyrë unike. Për shkak të kësaj, është më e rëndësishme se kurrë të personalizoni përvojën tuaj të përdoruesit (UX) për të përmbushur nevojat e audiencës suaj.

Ritargetimi

Konsumatorët të cilët tashmë kanë treguar interes për uebfaqen tuaj kanë më shumë gjasa të bëjnë një blerje të mëvonshme.

Ritargetimi është një teknikë që gjurmon klientët që kanë vizituar faqen tuaj të internetit dhe u shfaq reklama atyre ndërsa ata po shfletojnë internetin me synimin për t’i rikthyer ato në faqen tuaj të internetit. Kur këta vizitorë hyjnë përsëri në faqen tuaj, ata kanë shumë më shumë gjasa të bëjnë një blerje.

Për të menaxhuar në mënyrë efektive një fushatë të synuar, sigurohuni që reklamat tuaja të jenë sa më specifike që të jetë e mundur.

A po shikonte klienti një produkt specifik?

Sigurohuni që reklamat që u shfaqen atyre janë reklama të atij produkti specifik dhe lidhuni me faqen e produktit.

Ashtu si me marketingun e Optimizimit të Motorit të Kërkimit (SEO) dhe Pagesës për Klikim (PPC), është e rëndësishme të shfaqni informacionin që përdoruesi po kërkon në çastin kur klikon në reklamën tuaj.

Nëse ata klikojnë në një reklamë për çizme për ecje dhe ridrejtohen në faqen kryesore të faqes suaj të kampeve, ata nuk do të emocionohen. Por, nëse ato drejtohen në çizmet e sakta të ecjes që ata po merrnin parasysh, ose madje kishin shtuar në karrocën e tyre, para se të largoheshin nga faqja juaj e internetit, ata do të kenë shumë më shumë gjasa të vazhdojnë me një blerje.

Edhe pse ritargetimi po bëhet më i vështirë për shkak të vdekjes së cookie-ve të gjurmimit të palëve të treta, ka ende mundësi për t’u ndjekur.