3 arsye pse tani është koha për ta filluar dyqanin tuaj ONLINE - Telegrafi Marketing

3 arsye pse tani është koha për ta filluar dyqanin tuaj ONLINE

Pavarësisht se a keni dyqan me tulla që ka nevojë për një dyqan online (eCommerce) apo jeni duke dëshiruar ta filloni një biznes nga zeroja, është koha që ta filloni prezencën në internet!

Nëse keni ide për ndonjë produkt ose një plan unik biznesi, ky mund të jetë momenti kur e ktheni atë në realitet.

Por kur është koha e duhur për të filluar këtë projekt?

Përgjigja: TANI.

COVID-19 ka çuar në trazira ekonomike pasi tregjet ndryshojnë dhe nevojat e konsumatorit ndryshojnë.
Përkundër kësaj, dhe ndoshta për shkak të kësaj, tani mund të jetë një mundësi e shkëlqyeshme për të filluar biznesin tuaj.

Këtu janë 3 arsye pse është një kohë e shkëlqyeshme për të filluar dyqanin tuaj online:

    1. Shitjet në internet kanë tejkaluar kulmin
    2. Teknologjia ju jep më shumë kontroll se kurrë më parë
    3. Mundësitë e reja të biznesit po shfaqen çdo ditë

Shitjet online kanë tejkaluar kulmin

Bota po lëvizte ngadalë në internet për një kohë tani.

Edhe para COVID-19, blerjet në internet po bëheshin një normale e re.

Por që nga pandemia, tregu është shpërthyer dhe lëvizja në internet është përshpejtuar në mënyrë eksponenciale.

Miliona blerës në të gjithë botën po qëndrojnë në shtëpi për të zvogëluar përhapjen e sëmundjes, kështu që ata duhej të gjenin mënyra të reja për të marrë atë që u nevojitej. Tregtarët gjithashtu duhej të gjenin mënyra të reja për të tregtuar produktet e tyre pa vizitorë në dyqan.
Në përgjithësi, të dy blerësit dhe dyqanet kanë lëvizur në botën virtuale.

Prej përhapjes së COVID 19 ju nxjerrim disa ndryshime që ndodhën në tregun e e-commerce gjatë COVID-19:

Në maj, shpenzimet online u rritën me 77% vit pas viti dhe u rritën 17% nga prilli.

Tregu i tregtisë elektronike është i madh, i hapur dhe po rritet me shpejtësi. Bizneset online kanë një mundësi të madhe për të shkëlqyer në këtë klimë.

Pothuajse gjysma (44%) e konsumatorëve provuan marka të reja gjatë COVID-19.

Për shkak se shumë shërbime të furnizuesve ishin të kufizuara, klientët u shtynë të degëzoheshin në marka të reja. Mijëvjeçarët ishin veçanërisht të etur për të provuar biznese të reja, me 56% të tyre që thanë se e kishin bërë këtë gjatë COVID-19.

Ky moment krijon një hapje për markat më të reja, më të vogla ose më pak të njohura. Dhe kur blerësit për herë të parë vizitojnë këto faqe të e-commerce në kërkim të një produkti, shërbimi që ata marrin mund t’i shndërrojë ata në klientë besnikë. Në fakt, nga ata që provuan dyqane online të reja gjatë COVID-19, 45% thanë se do të vazhdonin të blinin atje.

Markat që u përqëndruan shumë në marketing gjatë COVID-19 u rritën 70% në vit.

Me klientët potencialë që qëndrojnë në shtëpi në mbarë botën, shumë prej tyre kanë vendosur vendet e tyre të marketingut nga tabelat e autostradës në fushatat e strategjizuara mirë të mediave sociale dhe përmbajtjen e internetit të optimizuar nga SEO.

Njerëzit po shpenzojnë shumë më tepër kohë në internet dhe në mediat sociale në vitin 2020 se kurrë më parë. Bizneset që u futën në këtë trend dhe rritën marketingun e tyre në mediat sociale gjatë COVID-19 panë një rritje të paparë. Duke dyfishuar marketingun direkt tek konsumatori, bizneset ishin në gjendje të nxisnin shitjet dhe të rrisnin të ardhurat.

Duke optimizuar SEO dyqanin tuaj online, mund të gjeni klientë të rinj nga e gjithë bota.

Ju gjithashtu mund të përdorni mjete SEO, si Google Trends, për të zbuluar atë që njerëzit po kërkojnë dhe për të qëndruar në krye të tendencave të tregut.

Teknologjia ju jep më shumë kontroll se kurrë më parë

Kohëve të sotme, në plot kuptimin e fjalës bota është në gishtat tuaj. Në vend që të udhëtoni të gjithë botën për të takuar prodhuesit, ju mund të gjeni listat e kompanive prodhuese në internet dhe të merrni kuotime përmes e-mailit.

Mund të fitoni njohuri nga ekspertët e marketingut në të gjithë vendet nga bloget ose YouTube. Në sekonda, ju mund t’i përgjigjeni pyetjeve të klientëve duke përdorur chat ose të krijoni promovime fituese në mediat sociale.

Këtu janë disa nga mënyrat që teknologjia ju ka dhënë më shumë kontroll mbi biznesin tuaj:

Ju mund të krijoni dyqanin tuaj online vet

Nëse keni disa orë gjatë fundjavës, mund të krijoni vetë një dyqan online dhe të filloni shitjen në asnjë kohë. Ky hap nuk kërkon ndonjë njohuri kodimi dhe shtrirja e plotë e mjeteve të disponueshme nga platformat e tregtisë elektronike ju fuqizon të rritni biznesin tuaj në internet.

Përdorni një model të dyqanit online për të filluar biznesin tuaj online.
Përfshini veçoritë profesionale që do t’ju nevojiten për të optimizuar faqen tuaj për shitje dhe për t’u gjetur nga blerësit.

Ju mund të shmangni investimet fillestare, menaxhimin e problemeve të inventarit dhe përmbushjes.

Kur bëhet fjalë për gjetjen ose plotësimin e inventarit të produktit tuaj, ju mund të integroni një platformë dropshipping në faqen tuaj dhe të buroni produkte për të shitur. Kjo metodë heq shumë nga investimet fillestare dhe sherret e menaxhimit dhe përmbushjes së inventarit.

Shisni bluza, mobilje ose ndonjë gjë tjetër që mund të mendoni, pa u shqetësuar për një vend për t’i ruajtur.

Mundësitë e reja të biznesit po shfaqen

Bota po ndryshon – shpejt. Dhe me gjithë këtë ndryshim vjen një mori mundësish të reja biznesi. Disa tregje sapo kanë filluar të shfrytëzohen dhe të tjerat ende presin të zbulohen.

Në vitin 2020, bizneset që mendonin se ishin të pathyeshme goditën pengesat, ndërsa produktet e nënvlerësuara më parë janë shitur me kërkesë të lartë. Në këtë moment kaotik në histori ka mundësi të panumërta për të përfituar.

Detyra juaj është të gjeni dhe shisni produktin e ngrohtë që u nevojitet blerësve tani.

Një raport i rritjes Wix gjeti shumë tendenca tërheqëse në tregun e e-commerce bazuar në mbi 500,000 biznese që përdorin platformën e tyre.

Këtu janë disa nga marrjet kryesore:

Shitjet e ushqimeve dhe pijeve u rritën 605% nga janari në prill.
Shitjet e furnizimeve të shtëpisë dhe kopshtit u rritën me 330%.
Shitjet e produkteve të kujdesit për kafshët u rritën me 327%.

Ndërsa njerëzit qëndrojnë në shtëpi, nevojat e tyre po ndryshojnë.

Nëse ata nuk mund të vizitojnë dyqanin ushqimor ose të vizitojnë restorantin e tyre të preferuar, ata do të porosisin. Nëse qëndrojnë në shtëpi, ata do të duan sende që do ta bëjnë hapësirën e tyre më të rehatshme dhe të jetueshme.

Mësoni nga tregu për t’u siguruar blerësve atë që u nevojitet tani.

Pyesni veten:

Cilat tregje të tjera po presin të preken?

Pasi të gjeni përgjigjen tuaj, është koha për të filluar udhëtimin tuaj në e-commerce.

Artikulli i fundit Avantazhet në E-Commerce