Pesë strategji për të gjetur produktin tuaj të parë fitimprurës - Telegrafi Marketing

Pesë strategji për të gjetur produktin tuaj të parë fitimprurës

Një nga sfidat më të mëdha me të cilat përballen sipërmarrësit aspirantë është gjetja e produkteve fitimprurëse, në tendencë që do të shiten, pavarësisht nëse është një produkt i vetëm apo një linjë e plotë produkti që zë një vend në treg.

Ardhja me idetë e produktit është padyshim pak e ndërlikuar dhe rëndësia e shitjes së një produkti.

Shpesh duket sikur gjithçka që mund të shisni tashmë po shitet – për të mos përmendur realitetin se do të ketë shumë konkurrencë në kategoritë e produkteve më të njohura.

Për t’ju ndihmuar të filloni, ne kemi bashkuar një listë të shkurtër mënyrash praktike për të gjetur produkte për t’i shitur në dyqanin tuaj online.

Mënyrat për të gjetur një produkt për të shitur:

Zgjidh “pikën e dobët” të klientit

Apel për hobistët entuziastë

Shkoni sipas pasionit tuaj personal

Lexoni komentet e klientëve për produktet ekzistuese

Jini gjithmonë në vëzhgim

1. Zgjidh “pikën e dobët” të klientit

Zgjidhja e pikës së dobët të klientit do të jetë gjithmonë një mënyrë efektive për të zhvilluar një produkt që njerëzit dëshirojnë.
Pikat kyçe zakonisht kanë të bëjnë me adresimin e përvojave të dobëta ose frustruese me përzgjedhjen aktuale të produkteve të disponueshme.

Active Hound është një shembull i një marke që zgjidh këtë në treg. Pasi folën me pronarët e tjerë të qenve në parkun e tyre lokal, themeluesit, Lucy dhe Zak, vunë re se pronarët e kafshëve shtëpiake ishin vazhdimisht të frustruar për lodrat të shtrenjta të qenve që po blinin u mungonte qëndrueshmëria e nevojshme për t’i bërë ballë konsumimit të një kafshë shtëpiake lozonjare.

Dëgjimi për këtë zhgënjim i frymëzoi ata të krijonin një linjë lodrash qensh ultra të qëndrueshme.

Tani, ata kanë zgjeruar ofertën e tyre në shitjen e lodrave, ëmbëlsirave dhe një sërë produktesh të tjera për qentë.

Ia vlen t’i kushtoni vëmendje sa herë që vëreni zhgënjime të zakonshme me një linjë ekzistuese produktesh. Të qenit shumë i vetëdijshëm për bezditë e vogla që hasni në jetën e përditshme mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të krijuar idenë e produktit tuaj të ardhshëm fitimprurës.

2. Apel për hobistët entuziastë

Kur konsumatorët janë të apasionuar pas një tregtie apo hobi të caktuar, ata zakonisht janë më të prirur të investojnë para për të marrë produktin e saktë që duan. Kjo gatishmëri për të paguar mund të jetë një kualifikues i rëndësishëm kur vlerësohet mundësia e mundshme e çdo produkti ose linje produktesh, për shembull lojtarët e golfit janë të njohur për investimin e qindra apo edhe mijëra dollarëve për të ulur rezultatin e tyre me disa goditje).

3. Shkoni sipas pasionit tuaj personal

Përdorimi i njohurive tuaja për të krijuar dhe pozicionuar një produkt unik mund të jetë jashtëzakonisht fitimprurës.

Themeluesi/përshtatja e tregut ka rëndësi, sepse ndërtimi i një biznesi është shumë punë e vështirë dhe do të jeni më të pajisur për të qëndruar të motivuar dhe për të kapërcyer pengesat nëse jeni thellësisht të investuar në atë që po shitni.

Eric Bandholz filloi Beardbrand si një blog që diskutonte strategjinë e biznesit dhe shitjeve, dalëngadalë, pasioni i tij për mjekrën u fut në blog.

Me kalimin e kohës, ai e ktheu pasionin e tij për stilin e jetës me mjekër në një biznes të veçantë dhe të suksesshëm e-commerce duke shitur produkte për kujdesin e mjekrës.

Moorea Seal është një shembull tjetër i dikujt që e ktheu pasionin e tij në një biznes të suksesshëm në internet.

Në vitin 2010 Moorea, një artiste me kohë të plotë që jetonte në Seattle, u vetëpunësua përmes aktiviteteve të ndryshme krijuese: blogging, drejtimin e biznesit të saj të bizhuterive, ilustrim të pavarur dhe dizajn grafik.

Në fund të vitit 2012, ajo u tërhoq herët nga dizajni për të shpenzuar më shumë kohë në pasionet e saj dhe për të ngushtuar fokusin e saj.

Në vitin 2013, Moorea hapi një dyqan në Shopify.

Dyqani Moorea Seal është një përzgjedhje e kuruar e aksesorëve të bukur që nxjerrin në pah produktet e punuara me dorë nga artistë në Shtetet e Bashkuara.

Secili prej stilistëve është përzgjedhur nga vetë Moorea dhe 7% e të gjitha të ardhurave përfitojnë organizata jofitimprurëse që janë për zemrën e saj.

Moorea Seal ka arritur sukses të dukshëm dhe është paraqitur në disa blogje dhe botime, duke përfshirë The Huffington Post, Design Sponge dhe Babble.

4. Lexoni komentet e klientëve për produktet ekzistuese

Pavarësisht nëse tashmë i shitni produkte në internet apo jo, ekziston një shumë njohurish që mund të nxirrni nga vlerësimet e klientëve.

Nëse tashmë keni një dyqan online të krijuar me pak tërheqje, mund të shihni se çfarë thonë klientët për produktet tuaja ekzistuese.

A ka ndonjë tendencë ose pjesë interesante të komenteve që mund t’i përdorni si frymëzim për të zhvilluar produktin tuaj të ardhshëm?

Kushtojini vëmendje të veçantë mangësive dhe ankesave që ndahen.

Nëse aktualisht nuk keni një dyqan, hidhini një sy komenteve të klientëve për markat dhe produktet e tjera në industrinë që dëshironi të eksploroni.

5. Jini gjithmonë në vëzhgim

Një nga strategjitë më të drejtpërdrejta që mund të zbatoni sot është të mbani një sy të hapur dhe një mendje të hapur.

Idetë e reja mund të shfaqen në momentet më të papritura dhe është e rëndësishme të mos hidhni poshtë asnjë mendim të rastësishëm që mund të keni.

Mbani një listë në telefonin tuaj inteligjent ose me një stilolaps dhe letër për t’iu referuar më vonë kur të jetë koha për të kryer kërkime tregu për idenë e produktit tuaj.

Cilat produkte do t’i gjeni?

Zgjedhja e produktit ose kategorisë së duhur të produktit mund të jetë thelbësore për suksesin tuaj. Produktet që zgjidhni do të formësojnë të gjithë biznesin tuaj, nga marketingu te transporti, te çmimet, te zhvillimi i mëtejshëm i produktit dhe zgjerimet e linjës.

Shpresojmë, këto ide do t’ju ndihmojnë t’ju çojnë drejt një produkti që njerëzit duan ta blejnë dhe që ju jeni po aq të ngazëllyer për ta shitur.