Si të shkruani një blog për biznesin tuaj! - Telegrafi Marketing

Si të shkruani një blog për biznesin tuaj!

Dëshironi ti shkëmbeni informacionet e biznesit tuaj me audiencën?

Atëherë këtë më së miri e bëni përmes krijimit të një blogu.
Një nga taktikat më të mira për ndërtimin e përmbajtjes së biznesit tuaj të vogël është duke shkruar artikuj në blog.

Çdoherë që kërkoni informata në internet, ato do shfaqen brenda një blogu, kjo më së miri e dëshmon se çfarë roli dominues ka blogu në shpërndarjen e informatave në internet!

Blogjet rrisin besueshmërinë tuaj, popullaritetin tuaj, mund ti shisni produktet ose shërbimet tuaja më lehtë, krijoni një audiencë tuajën, etj.

Duke publikuar rregullisht postime të reja në blog do të krijoni shumë më tepër mundësi që uebsajti juaj të renditet në rezultatet përkatëse të kërkimit.

Tingëllon mbresëlënëse, apo jo?

Por të vazhdosh me shkrimin e dy deri në katër postime në blog në muaj nuk është e lehtë kur je pronar biznesi ose pjesë e një ekipi të vogël pa asnjë tekst shkrues në staf.

Pra, për t’ju ndihmuar të jeni më produktivë në përpilimin e një përmbajtje të shkëlqyer për biznesin tuaj në blog ne ju listojmë disa këshilla:

1. Zgjidhni temën tuaj

Para se të filloni të shkruani, fillimisht duhet të vendosni se çfarë dëshironi të përmbajë blogu.

Nëse jeni në mëdyshje se çka të shkruani saktësisht mendoni për pyetjet që ju bëjnë rregullisht. Nëse ka një pyetje që ju bëhet shpesh, ka të ngjarë të thotë se ka shumë më tepër njerëz që pyesin për të njëjtën pyetje.

Përmbajtja e freskët është mbret dhe kritike për faqen tuaj të internetit dhe për SEO (Search Engine Optimization).

2. Formuloni një skicë

Bashkoni një listë të pikave kryesore të përfshira në artikull dhe më pas grupojini ato pika në tema të përbashkëta ose vendosini ato në një progresion logjik për të ndërtuar skicën tuaj.

Mbani në mend se skica që ndërtoni nuk është e vendosur në gur.
Ju gjithmonë mund të zgjeroni pika të caktuara ose të hiqni idetë që nuk kanë kuptim pasi të filloni të shkruani.

3. Kuptoni Optimizimin e Motorit të Kërkimit (SEO)

Artikujt e blogut janë një mjet i vlefshëm për të nxitur më shumë trafik në faqen tuaj nëpërmjet motorëve të kërkimit.

Çdo artikull është një mundësi për të optimizuar për fjalë kyçe që normalisht nuk do të mund t’i optimizonit në një faqe statike në faqen tuaj.

Gjëja më e rëndësishme për të kuptuar në lidhje me SEO për blog është se së pari duhet të shkruani gjithmonë për njerëzit.

Motorët e kërkimit e duan përmbajtjen që u jep vlerë lexuesve. Sigurohuni që shkruani për një temë për të cilën njerëzit duan të lexojnë dhe se artikulli juaj është një burim i dobishëm.

Përpiquni të gjeni disa fjalë kyçe që njerëzit i kërkojnë shpesh dhe t’i bashkangjitni ato në përmbajtjen e blogut.

Sipas hulumtimeve një blog  duhet të jetë më shumë se 1000 fjalë. Dhe sa më i gjatë postimi juaj, aq më shumë ka gjasa që të renditet më lart në kërkimet në Google.

Natyrisht, artikujt e blogut duhet të jenë vetëm për aq kohë sa duhet. Disa postime mund ta përcjellin mesazhin e tyre në 300 fjalë.

Dhe shumë njerëz argumentojnë se askush nuk po lexon asgjë në internet që kërkon më shumë se disa minuta për ta lexuar.

Por fakti është se kur hulumtojnë në internet, shumica e lexuesve duan më shumë informacion që mund të përcjellë një artikull me 300 fjalë.

4. Krijoni përmbajtje të shkëlqyeshme

Gjatë krijimit të blogut sigurohuni që po e ndani tekstin në paragrafë dhe me nëntituj.

Audienca shpeshherë është e prirur t’i kalon artikujt në vend që t’i lexon fjalë për fjalë. Paragrafët nuk duhet të jenë më shumë se 5 fjali dhe ndajini ato në pika për ta bërë më të lehtë leximin.

Nëse keni një uebsajt të WordPress, përdorni shtesën Yoast SEO për të marrë një rezultat lexueshmërie për çdo postim në blog që shkruani.

5. Vendosni fotografitë ndryshme brenda blogut

Fotografitë brenda një blogu tërheqin vëmendjen gjatë leximit, gjë që e bën më atraktive dhe interesante për lexuesit.
Nëse citoni kërkime ose të dhëna specifike në artikullin tuaj, përpiquni të përfshini një grafik ose grafik që vizualizon të dhënat.

6. Tregoju njerëzve se çfarë të bëjnë

Ndërsa arrini në fund të artikullit tuaj, tregoni njerëzve se çfarë dëshironi që ata të bëjnë me informacionin që u keni dhënë.
Praktikojeni të përfshini një thirrje për veprim (Call To Action).

7. Lexoni dhe Rilexoni

Pasi të keni përfunduar një postim, lëreni atë dhe kthehuni tek ai më vonë me një mendje të freskët dhe sy të freskët. Lexoni dhe rilexoni atë për gabime gramatikore dhe sigurohuni që t’i keni sjellë pikat tuaja në mënyrë koncize, me pikat që rrjedhin logjikisht njëra pas tjetrës. Shikoni përsëri titullin tuaj dhe shikoni nëse ka nevojë për ndonjë gjë shtesë ose përmirësim.

8. Përdorni mediat sociale

Më në fund, tërhiqni më shumë lexues në blogun tuaj duke e ndarë atë në mediat sociale. Mjete si HootSuite dhe Buffer mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni mediat tuaja sociale dhe të planifikoni postimet paraprakisht.

Nëse dëshironi të arrini një audiencë më të madhe, mund të shfaqni gjithashtu reklama në Facebook, Twitter dhe Linkedin duke promovuar blogun tuaj tek njerëzit me një interes të veçantë për temat që keni trajtuar.

Postimi i artikujve rregullisht është një nga investimet më të mira që mund të bëni në fuqinë dhe shëndetin afatgjatë të prezencës së biznesit tuaj në internet.

Nëse keni vështirësi në fillimin e marketingut të përmbajtjes tuaj, ose keni një faqe interneti që nuk po kap drejtime dhe nuk po ndihmon biznesin tuaj të rritet, atëherë Pronto mund të ndihmojë me ridizajnimin e faqes tuaj të internetit dhe të shkruajë artikuj të personalizuar në blog për biznesin tuaj!

Përveç këtyre këshillave paraprake po ju bashkangjesim edhe strukturën se si duhet të jetë një blog sipas renditjes që ju ta keni më të lehtë që të fokusoheni të nxjerrni më të mirën:

– Titulli
(Fillimisht titulli duhet të jetë mjaft atraktiv për të marrë vëmendjen e audiencës si titull por edhe për të bërë hapin e pare pra për ta klikuar).

– Hyrja

(Tek pjesa hyrëse e shkruani një paragraf të shkurtër për temën që keni mendu me shtjellua, pjesa hyrëse ka shumë rëndësi për lexuesin sepse jep disa mini informata jo shumë të zbërthyera por kreative që e shtyjnë lexuesin të vazhdojë më tutje).

– P
ërmbajtja
(Vetë fjala përmbajtje lë të kuptojë më shumë, tek pjesa e përmbajtjes ju vendosni të gjitha informatat rreth temës në blog, shkrimi të jetë mjaft i kuptueshëm, jo shumë i gjatë, i rrjedhshëm).

– P
ërfundimi
(Dhe pjesa e përfundimit ka rëndësi aq sa pikat tjera, ku përmes kësaj pjese mund të jepni një mesazh, këshillë për fund varësisht se për çfarë bëhet fjalë në blog).

Përmes kësaj strukture ju ndërtoni blogun me informata që ju dëshironi ti plasoni për biznesin tuaj.