Këta janë miliarderët më të pasur nga vendet evropiane - Telegrafi Marketing

Këta janë miliarderët më të pasur nga vendet evropiane

John Fredriksen, Charlene de Carvalho, Kjeld Kirk Kristiansen, Gopi Hinduja janë në mesin e personave më të pasur në Evropë. Disa prej tyre kanë themeluar marka ikonike ndërkombëtare, e disa prej tyre udhëheqin biznese miliardësh.

Lexoni më poshtë për të parë se kush janë personat më të pasur të Evropës:

John Fredriksen –  Qipro  (9.9 miliardë dollarë)

Fredriksen do të ishte njeriu më i pasur i Norvegjisë nëse kishte qëndruar në vendin e tij të lindjes, por tani ai është një qytetar i Qipros dhe një nga biznesmenët më të rëndësishëm të naftës në botë.

Charlene de Carvalho – Holandë ($ 12.6 miliardë)

Personi më i pasur i Holandës është trashëgimtari i ndërmarrjes Heineken. Charlene de Carvalho  e trashëgoi kompaninë nga gjyshi Gerard Adriaan Heineken dhe është udhëheqëse e bordit drejtues.

Kjeld Kirk Kristiansen – Danimarkë (21.1 miliardë dollarë)

Kristiansen është themeluesi i kompanisë së njohur i lodrave për fëmijë Lego. Ai ka qenë drejtor ekzekutiv i Lego-s për një çerek shekulli.

Gopi Hinduja – Angli ($ 15.4 miliardë)

Kjo firmë është e vendosur në Londër dhe zotëron prodhuesin indian të automobilave Ashok Leyland.

 

Dietrich Mateschitz – Austri (13.4 miliardë dollarë)

Themeluesi i Red Bull është njeriu më i pasur në Austri dhe ende mban gati gjysmën e aksioneve në kompani. Nëse jeni duke vonuar me diplomimin, mos u shqetësoni shumë – thuhet se Mateschitz iu nevojitën 10 vjet për të përfunduar universitetin.

Stefan Persson – Suedi (19.6 miliardë dollarë)

Persson është aksionari më i madh në H&M, zinxhiri masiv evropian i modës. Kompania u themelua nga Erling Persson, babai i tij dhe djali i tij Karl-Johan Persson aktualisht është CEO.

Maria Franca Fissolo & Giovanni Ferrero – Italia  (25.2 miliardë dollarë)

Gruaja dhe djali i të ndjerit, Michel Ferrero udhëhoqi kompaninë e madhe të ëmbëlsirave që mban emrin e tyre dhe nga e cila Giovanni është Drejtor Ekzekutiv.

 

Liliane Bettencourt – France (39.5 miliardë dollarë)

Bettencourt është pronarja e kompanisë kozmetike L’Oreal, dhe gruaja më e pasur në Evropë. Ajo dhe fëmijët e saj kanë 33% të kompanisë gjigante të kozmetikës. Ajo tani vuan nga çmenduria, dhe fëmijët e saj kryejnë punët e saj të biznesit.

 

Amancio Ortega – Spanjë (71.3 miliardë dollarë)

Ortega është biznesmeni më i pasur në Spanjë dhe personi i katërt më i pasur në botë, ai është pronar i rrjetit të dyqaneve të modës Zara./Telegrafi/