Katër këshilla për të intervistuar kandidatët që aplikojnë për punë në kompaninë tuaj - Telegrafi Marketing

Katër këshilla për të intervistuar kandidatët që aplikojnë për punë në kompaninë tuaj

Është e qartë se një kandidat për punë duhet të kalojë kohën duke u përgatitur për një intervistë. Por gjithashtu edhe intervistuesi duhet të jetë i përgatitur për intervistën.

Edhe pse e keni verifikuar personin që po intervistoni në bazë të aftësive dhe përvojës së tyre, duhet të jeni gati të bëni pyetje për të përcaktuar nëse ata janë të përshtatshëm për pozitën dhe kompaninë .

Për t’ju ndihmuar të jeni më të përgatitur dhe të sigurtë përpara se të vlerësoni dikë për një punë, më poshtë janë disa gjëra të rëndësishme që duhet të mbani në mend kur  kryeni një intervistë.

Përqendrohuni te kandidati

Gjëja më e rëndësishme që një intervistues mund të bëjë përpara intervistimit është të hulumtojë rreth kandidatit. Përgatitini pyetje për kandidatin që janë relevante si për rininë e tyre ashtu edhe për pozicionin që kanë aplikuar.

Bëni pyetje me kujdes

Çdo pyetje apo koment që mund të nënkuptojë një distancë diskriminuese, siç janë ato që kanë të bëjnë me gjininë, fenë, statusin martesor ose planifikimin familjar, janë rreptësisht jashtë kufijve të intervistës. Gjithashtu, mos bëni kurrë pyetje që shkojnë shumë larg në jetën personale të një kandidati, pasi ato mund të shkaktojnë shqetësime të kandidati.

Një rregull i mirë është të bëni jo më shumë se katër deri gjashtë pyetje në një intervistë 30 minutëshe dhe jo më shumë se tetë 8 në 12 pyetje në një intervistë një orëshe.

Bëni që kandidati të ndihet rehat

Për një intervistues që merret me një kandidat të stresuar, një buzëqeshje e thjeshtë dhe disa pyetje që nuk lidhen me punën mund të përmirësojnë shumë situatën. Për të thyer akullin para fillimit të intervistës mund të pyetni kandidatin se si ka qenë dita e tij duke e bërë të ndihet sa më rehat.

Bëni intervistën një lloj bisede

Bëni pyetje të hapura dhe provoni të jeni sa më miqësorë me kandidatin. Nëse intervistuesi mund të hapë pak veten e tyre, kjo i ndihmon aplikuesit të jenë më të qetë dhe të hapur gjithashtu. Mundohuni që intervista të jetë një lloj bisede dhe jo vetëm pyetje-përgjigje gjatë tërë kohës. /Telegrafi/