Avantazhet në E-Commerce - Telegrafi Marketing

Avantazhet në E-Commerce

Po mendoni të filloni një dyqan online? Mbresëlënëse! Është koha e duhur për të hyrë në këtë fushë.

Sipas statistikave, në mbarë botën shitjet elektronike me pakicë pritet të rriten në 4.8 trilionë dollarë deri në fund të vitit 2021.

Në fakt, tregtia elektronike po rritet aq shpejt sa pritet t’i shërbejë 2.14 miliardë njerëzve tronditës. Sigurisht, ka shumë përfitime të tjera të tregtisë elektronike, të cilat do t’i diskutojmë më poshtë.

Në këtë artikull, do të zbuloni avantazhet dyqaneve online. Këto avantazhe të biznesit online do t’ju ndihmojnë të qëndroni të ngazëllyer dhe të motivuar gjatë gjithë udhëtimit tuaj sipërmarrës.

Cilat janë përparësitë e E-Commerce?

Në krye të listës së avantazheve të e-commerce është kostoja e ulët financiare, por avantazhe të tjera përfshijnë shitjen në nivel ndërkombëtar, tërheqjen e klientëve, personalizimin e përvojës së blerjes, etj. Këto përfitime të tregtisë elektronike do t’ju ndihmojnë të përcaktoni nëse fillimi i një dyqani online është i duhuri për ju.

Kosto e ulët financiare

Një nga përfitimet e e-commerce është se ka një kosto më të ulët të fillimit. Dyqanet fizike me pakicë duhet të paguajnë për të marrë me qira një vend për dyqan. Ata gjithashtu kanë disa kosto paraprake siç janë reklama 3D, dizajni i dyqanit, blerja e inventarit, pajisjet e shitjes etj.

Dhe mos të harrojmë, pronari i dyqanit gjithashtu duhet të punësojë staf për të punuar. Po ashtu shumica kanë nevojë të punësojnë personel sigurie në varësi të vlerës së produktit në dyqan.

Brendimi është gjithashtu më i lirë në dyqan online. Logoja e dyqanit tuaj është shpesh më e përballueshme sesa një reklamë 3D në dyqan. Shpenzimet e biznesit tuaj në përgjithësi janë shumë më të ulëta.

Të ardhura të mundshme 24/7

Një avantazh tjetër i e-commerce është se dyqanet online janë gjithmonë të hapura për blerje. Me reklamat në Facebook, ju mund të tërheqni audiencën në ora 23:00 ose 04:00 të mëngjesit në çdo pjesë të botës.

Në të kundërt, shumica e dyqaneve me vendndodhje fizike janë funksionale midis orës 09:00 të mëngjesit dhe 21:00 pasdite, duke ju dhënë një avantazh konkurrues.

Mendoni për audiencën tuaj që janë shumë të zënë për të dalë në një dyqan për të blerë diçka. Një dyqan online ju lejon të tërheqni ata që mund të kenë orare të çuditshme pune ose që nuk kanë kohë për të blerë fizikisht.

Po klientët që porosisin gjatë natës? Epo, nuk keni nevojë të keni punonjës që punojnë një ndërrim nate për të përmbushur kërkesat e tyre.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të automatizoni sistemet tuaja të porositjes në mënyrë që klientët të marrin një email konfirmimi kur të bëjnë porosinë e tyre.

Shitet ndërkombëtarisht

Një tjetër avantazh në listën e avantazheve në botë e e-commerce është se një markë e re mund t’i shesë lehtësisht klientëve në të gjithë botën. Ju mund të zbuloni klientelën tuaj nëse ata janë në Mbretërinë e Bashkuar, Amerikën e Jugut ose vendet fqinje.

Po ashtu shumë produkte ofrojnë transport të përballueshëm ePacket ose transport falas. Kjo ju lejon të dërgoni produktet tuaja për një audiencë në mbarë botën.

Shitja në mbarë botën është një arritje e madhe pasi ju ndihmon të ndërtoni markën tuaj shumë më shpejt, zgjeroni tregun tuaj dhe ju lejon të shihni fitimin shumë kohë para konkurrentëve tuaj vendas.

Plus, me këshillat tona ndërkombëtare të transportit, mund të jeni në gjendje të shmangni shumë disavantazhe që lidhen me transportin e produkteve përtej kufijve.

Lehtë për t’u shfaqur si “shitësi më i shituri”

Përfitimet e e-commerce si shfaqja e shitësve më të shitur e bëjnë më të lehtë shfaqjen e produkteve për klientët tuaj. Është më e lehtë për një klient të gjejë shitësit më të mirë në një dyqan online.

Arsyeja pse ju dëshironi që klientët të blejnë tek shitësit më të mirë është se ata janë vërtetuar. Klientë të tjerë i kanë blerë tashmë dhe janë të kënaqur me blerjen e tyre. Nëse dëshironi të shfaqni produkte të reja tek klientët, mund t’i përfshini ato në shitjen tuaj, marketingun me email ose reklamimin e synuar.

Me një dyqan ecommerce, ju mund të përfshini fotografi të shkëlqyera të produktit dhe përshkrime të produktit për të ndikuar në zgjedhjen e klientit.