Si të vendosni çmimet nëse jeni biznes i ri

Një nga vendimet më të vështira për një biznes të ri, është vendosja e çmimeve të produkteve apo shërbimeve të tij. Bizneset e kuptojnë se gjetja e çmimit të saktë është çelësi për kapjen e vëmendjes së klientit në një treg kon...

Këta janë miliarderët më të pasur nga vendet evropiane

John Fredriksen, Charlene de Carvalho, Kjeld Kirk Kristiansen, Gopi Hinduja janë në mesin e personave më të pasur në Evropë. Disa prej tyre kanë themeluar marka ikonike ndërkombëtare, e disa prej tyre udhëheqin biznese miliardë...

Psikologjia e Rrjeteve Sociale: Katër gjëra që duhet t’i dini

Nuk mund të pritet sukses në mediat sociale nëse së pari nuk kuptohet audienca. Dhe nuk ka mënyrë më të mirë për ta bërë këtë, sesa të dini disa parime themelore të psikologjisë. Ky artikull prezanton disa nga konceptet më të r...

Katër mënyra si marketingu emocional ndërton lidhje të forta me klientë

Nëse bëhet si duhet, marketingu emocional mund të ndihmojë biznismenët të dallohen, të konkurrojnë në treg dhe të kenë pozicion të favorshëm në këtë mjedis vazhdimisht të ndryshueshëm ekonomik duke përcjellur mesazh pozitiv mbi...

23 kartelat më kreative të biznesit që duhet t’i shikoni patjetër

Një kartelë e mirë biznesit sigurisht nuk do të sigurojë suksesin më të madh për ju, por definitivisht që mund të ju ndihmojë gjatë rrugëtimit tuaj! Kartela e biznesit mund të ndikojë në përshtypjen e parë që keni për dikë, ose...

Fuqia e tregimit të historive, metoda më efikave e shitjes (Storytelling)

A dëshironi të dini metodën më të mirë për shitje të produkteve dhe shërbimeve tuaja? Njerëzit e suksesshem që mund të udhëheqin dhe të frymëzojnë të tjerët shpesh janë aq bindës për shkak të origjinalitetit të tyre gjatë fj...

Tre mënyra si sipërmarrësit po krijojnë mardhënie miqësore me konsumatorë

Pothuajse secili e ka dëgjuar thënien: Konsumatori ka gjithmonë të drejtë. Për kompanitë biznes-konsumatorë që mbështeten në ruajtjen e klientëve e dijnë se për t'i mbajtur këta konsumatorë të lumtur dhe besnik mund të jetë një...

Rëndësia e zhvillimit të aftësive udhëheqëse – Çfarë e bën një udhëheqës të mirë?  

Përgjigja se çfarë e bën një udhëheqës të mirë ndryshon shumë varësisht nga çka kërkoni dhe si e mendoni shefin shembull të korporatës. Sipas disa studimeve më poshtë mund të gjeni një listë të aftësive dhe tipareve që i karakt...

4 Strategji të suksesit nga Drejtori Ekzekutiv i Amazon – Jeff Bezos

Në fund të korrikut të vitit 2017, Jeff Bezos la pas edhe themeluesin e Microsoft Bill Gates për t'u bërë personi më i pasur në botë, sipas Forbes. Me ndihmën e një rritjeje të aksioneve të fundit, CEO dhe themeluesi i Amazon, ...

Rëndësia e mardhënieve me publikun (PR), thelbësore për biznesin tuaj

Pavarësisht se sa e suksesshme është një kompani, ajo nuk ka ndikimin e mjaftueshëm nëse publiku dhe konsumatorët nuk janë në dijeni të brendit, sukseseve apo kontributeve të atij biznesi. Një fushatë për marrëdhënie me publiku...